از زمانی که انسان آتش را ایجاد کرد، ستاره ها جز اولین پدیده هایی بودند که نظرشان را جلب کردند. ستارگان از آن زمان برای انسان ها جذاب بود. این جذابیت با اختراع لوازمی جهت کاوش در فضا، چندین برابر شد. میشد با ستاره ها بینایی را هم سنجید!البته توجه انسان ها فقط از لحاظ زیبایی به سمت ستارگان نبود؛ بلکه کاربردهایی که ستارگان در زندگی انسان ها دارند نیز از عجایب وجود ستارگان می باشد.

در این سری از مقالات می خواهیم به این سوال پاسخ بدهیم که آیا می دانستید که ستاره با بینایی سنجی ارتباط دارد؟ و آیا می دانید چگونه بینایی سنجی به کمک ستاره ها انجام می شود؟ در ادامه این مقاله همراه ما باشید تا بتوانیم به این سوالات پاسخ دهیم.

اهمیت ستارگان در چه زمینه هایی است؟

اگرچه ما بارها به این سوال جواب دادیم، اما ستارگان از زمان قدیم تاثیرات زیادی در زندگی افراد داشتند. از مهم ترین کمک هایی که ستارگان به زندگی انسان می کردند می توان به جهت یابی، درنظر گرفتن جهت و نوع حرکت سیارات و ستارگان و مشخص کردن تقویم اشاره کرد. شاید برایتان جالب باشد که بدانید که در زمان قدیم از ستارگان برای سنجش بینایی نیز استفاده می کردند.

این کار اگرچه از دقت بسیار پایینی برخوردار بود، اما در گذشته افراد می توانستند تا حدی مشکلات چشم خود را مشخص کنند. البته اگر به تاریخ پزشکی نگاه کنیم متوجه می شویم که استفاده از این روش بیشتر در کشورهای عربی رواج داشته است.

اهمیت ستارگان در بینایی سنجی

مهم ترین مشکلات بینایی که اکثرا افراد از آن ها رنج می برند شامل دوربینی، نزدیک بینی، آستیگماتیسم و ضعیفی چشم می باشد. دیدن ستارگان و نحوه دیدن آن ها می تواند در مشخص کردن مشکل بینایی کمک کننده باشد. مثلا افرادی که ستاره را به صورت خطی کشیده می بینند؛ در راستای خط، مشکل آستیگماتیسم وجود دارد. ضمن اطمینان از اینکه این مشکل حتما وجود دارد یا خیر، بهتر است سر خود را بپرخانید که ببینید آیا خط نیز با چرخش سر شما می چرخد یا خیر.

این هم بخوانید
فاز های ماه : 8 حالت مختلف ماه

برای اینکه پی ببرید که آیا به نزدیک بینی مبتلا هستید؛ باید به این توجه کنید که ستاره را به چه شکلی می بینید. اگر ستاره را به صورت گلوله گرد کوچکی میبینید، احتمال اینکه به نزدیک بینی مبتلا باشید بسیار زیاد است. در این حالت چشم شما نمی تواند نور ستاره را در بینهایت بینایی خود، کانونی کند. بعضی از افراد ممکن است ستارگان را به صورت بیضی ببینند. در این حالت چشم شما هم نزدیک بین و هم در جهت قطر بزرگتر بیضی استیگماتیسم است.

اگر چشم شما قادر باشد نور ستاره را به صورت نقطه ای کامل و بسیار ریز ببیند، بینایی شما کامل و بدون ایراد است. امروزه به دلیل افزایش ملاک ها و ویژگی های مربوط به سنجش بینایی، نمی توان تنها به نتایجی که از دیدن یک ستاره بدست می آوریم استناد کنیم که فرد چه بیماری چشمی دارد. اما می توان تا حدی به آن ها اعتماد کرد.

ایا از هر ستاره ای می توان برای بینایی سنجی استفاده کرد؟

شاید در نگاه اول بتوان گفت که برای سنجش بینایی، هر ستاره ای این ویژگی را دارد که به عنوان مبنی برای سنجش انتخاب شود. اما آیا واقعا این موضوع صحت دارد؟ امروزه روش ها و دستگاه هایی وجود دارند که هر کدام از استانداردی پیروی می کنند. این استاندارد نشان دهنده این است که اگر ستاره ای باید به عنوان مبنی بینایی سنجی قرار گیرد نیز نیاز به یک سری از استاندارها دارد. درواقع اینطور می توان گفت که از هر ستاره نمی توان به عنوان مبنی بینایی سنجی استفاده کرد.

ستاره ها و ارتباطشان با بینایی
چشم های جاده در آسمان!

در زمان گذشته افراد بسیار بیشتر نسبت به حال حاضر از ستاره ها برای بینایی سنجی استفاده می کردند. ستاره سها ستاره ای بود که به دلیل یک سری از استانداردها آن زمان به عنوان سنجش برای بینایی سنجی مورد استفاده قرار می گرفت. این ستاره به عنوان کوچک ترین ستاره واقع در صورت فلکی دب اکبر می شناسند. این ستاره در کنار ستاره عناق قرار دارد. این دو ستاره در آسمان مانند دو نور نسبتا ضعیف در کنار یکدیگر دیده می شوند. سها که در زبان عربی به نام دختر شناخته می شود. 

این هم بخوانید
خریدن ستاره

در زمان قدیم ستاره سها برای سنجش قوه بینایی افراد بارها مورد استفاده قرار می گرفت. این ستاره اگرچه نور کمی دارد اما می تواند تا حد زیادی به تشخیص قدرت دوربینی افراد کمک کند. این ستاره در کنار خلفی صورت فلکی دیده می شود. امروزه به سختی می توان در صورت فلکی ستاره سها را پیدا کرد. اما همچنان افرادی که بتوانند بدون مشکل و به خوبی این ستاره را به صورت شی گرد و بدون خط ممتد ببینند، بینایی قوی و بدون مشکل دارند.